I dag voknet vi til strålende solskinn og flatt hav. Det er godt og varmt og innlagt varme i dørken siden sjøen nå har nå en temperatur på 27,6 grader. Blått hav på alle kanter, ingen andre båter i sikte og heller ingen på AISen.
I natt var det mange regnbyger (squalls). Dette er små lokale "Lavtrykk" med mye regn og vind. Vi kan enkelt følge med hvor de er på radaren. På det meste så vi seks squalls. Vinden endrer da retning og kan bli ganske sterk. Etter å ha seilt på kryss og tvers og rundt i ring i noen timer, bestemte vi oss for å starte motoren for å få stø kurs ut av alle regnbygene.Totalt har vi nå kjørt motor 1,5 time siden vi dro fra Gran Canaria.
Konstanse har startet gormet restaurant ombord i s/y Grace. Hun har laget meny med de lekreste retter og tar opp bestilling fra mannskapet. Alle ombord har i dag bestilt dagens rett som er hjemmelaget Foccacia brød og sjokolade cockies.
I går fikk vi to fisker på kroken, begge var en Dorado. I vannet har denne en grønn/blå farge og skifter til Gull når den kommer på dekk. Ganske spretten fisk å få på stanga og vi brukte onkel Asbjørn sitt triks for å avlive dem. Et kort stikk og vriom i hjertet med kniv og deretter slippe dem ut igjen for å få tømt blodet i sjøen. Filliterte fisken på dekk, flott konsistens på kjøttet. Den første fisken ble filletert av skipperen, og da ble det heller skralt med kjøtt. Den neste filleterte Kjersti, med mye bedre resultat. Basert på tilbakemeldingene fra mannskapet ombord, og i sær kokken, er det nok kanskje den siste fisken som skipperen får lov å filletere. Middag i går ble fiskesuppe med selfisket fisk, og Konstanse sitt hjemmelagde Foccacia brød – helt nydelig!! Blekspruten på fiskestanga henger også på slep i dag, men ingen napp så langt. Kanskje det er for fint vær og for varmt i sjøen til at den gidder å bite på ??
Har nå også fått fikset Lazy Bagen så nå er alt OK igjen. Seiler for øyeblikket platt lens med genoa og storseil på hver side av båten. Dette er en veldig enkel konfigurasjon som ikke krever så mye av mannskapet. Farten i skrivende stund er ca 5 knop, men hvis den daler under 4 knop må vi nok vurdere å finne frem Code Zeroen.
Utseilt distanse siste døgn er 130 nm, og vi har seilt 822 nm siden vi forlot Gran Canaria. ETA (Estimated Time of Arrival) St. Lucia er i øyeblikket 15. desember.