Her er noen bilder fra en flott og variert tur fra Azorene til Spania. En tur på ca 1300 nm som ble unnagjort på 11 døgn. Lengste havstrekk var fra Azorene til Portugal, en strekning på 850 nm som ble unnagjort på 5 døgn.
Hans Olav og Olve klar for avreise. Utsatte avgang fra Azorene med et døgn for å vente på at vind og bølger skulle legge seg.
...men når skipperen skal på vakt, har været allerede blitt mye bedre. Sløreseilas i frisk bris/liten kuling med 3-5 meter bølger gjør at vi holder god fart, 185 nm første døgn.
Veldig kjekt å treffe Hans Olav igjen, mye å ta igjen etter å ha vært 9 måneder på seiltur.
Solnedgang som lover godt vær.
Delfinshow i baugen, hadde besøk av Delfiner flere ganger til dagen stort sett hver dag.
...og hval. Tre hvaler svømte på samme kurs i ca 10 minutter. Den ene hvalen var kun noen få meter fra baugen på kryssende kurs.
Godt driv med spridde seil - hadde flere døgn med over 200 nm utseilt distanse.
Hans Olav slapper av med ei bok på vakt.
Olve disker opp med kjøttkaker til middag. Medbrakt kjøttkaker fra farmor mens Olve slo til med å lage en perfekt brun saus. Helt nydelig med god norsk kost etter å ha seilt utenlands i 9 måneder.
Været har bedret seg og skipperen tar vakta på fordekket.
Etterhvert som vinden løyet måtte vi finne frem den nyreparerte Code Zeroen, 7 knop fart i 9 knop vind og rolig sjø. helt perfekt.
Gourmetkokk Hans Olav disker opp med pannekaker til lunch, nydelig lukt av bacon og nystekte pannekaker.
...som røkvarsleren også har fått med seg. Olve ordner opp, slik at resten av mannskapet kan slappe av mens Hans Olav kokkelerer i byssa.
Hans Olav forklarer menyen, detaljert gjennomgang av forrett, hovedrett og dessert.
Olve baker ferske rundstyker til lunch.
Portugal i sikte om morgenen, 5 døgn etter at vi dro fra Azorene.
Flott kystlinje langs Algarvekysten, her burde vi hatt mer tid til å utforske.
Olve gjør klar fendere og tau ved innseilingen til Lagos.
Selfie mens vi forlater Lagos. Startet turen videre med ferske Portugisiske bakervarer til frokost.
Etter flere døgn med fiskesnøre på slep uten napp, forsøker Olve med litt gravlaks på kroken.
Etterhvert som Olve gikk tom for ideer for å lure fisken, måtte bruksanvisningen finnes frem.
Gourmet Hans Olav disker opp med lekker Entrecote i rødvinssaus til middag...
...en kulinarisk høydare. Skipperen har implementert alkoholforbud under seilas. Siden Hans Olav hadde et lite uhell på kjøkkenet og glemte å ta all vinen i sausen, fikk han en kort dispensasjon fra alkoholforbudet. Kokken fikk dermed et velfortjent halvt glass rødvin til den nydelige biffen.
Et siste kveldsbad på Atlanteren før vi går inn mot Gibraltar stredet.
Olve tar bomba....
...mens skipperen forsøker seg på et svalestup.
Selfie i solnedgangen etter badet.
Mange båter på AISen inn mot Gibraltar stredet. Seilte inn midt på natta uten månelys med skipstrafikk på alle kanter. Da er det full konsentrasjon med å følge med på radar og AIS. Så til og med en båt uten AIS og lanterner som kom imot oss som snudde når den var ca 0,5 nm fra oss. Så ut som en patruljebåt fra kystvakten, litt scary opplevelse.
Full kryss opp Gibraltar stredet om morgenen i liten kuling. Litt lettere å holde rede på skipstrafikken i dagslys.
Ceuta, som er en Spansk by i Nord Afrika. Artig pitstop med noen historiske bygninger og en blanding av Spansk og Afrikansk kultur. Spiste på restrauranten La Terazza i havna - fantastisk mat til en rimelig pris. Hovedretten var en perfekt tilberedt norsk Torsk.
Siste etappe fra Ceuta til Cartagena i Spania på 240 nm mil ble tilbakelagt på litt over et døgn.
Tusen takk for to flotte uker sammen med Olve og Hans Olav, fine seileopplevelser på havet og nydelig mat både til vanns og på land!! Neste etappe går fra Cartagena til Lefkas i Hellas med Geir Magne Sande og Hans Berentsen som mannskap. Planlagt avreise Torsdag 9. Juni.